Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hogyan működjön az egyesület?

2008.10.02

Az egyesület -akkor még sportegyesület- alapításának ötlete a hétfő esténként focizni járók fejéből pattant ki. 2007 tavaszán el is kezdtük szervezni, de a papírmunkánál tovább nem jutottunk.

A következő lökést a 2007. szeptemberi "Boldogkőváralja Fesztivál" adta, melynek szponzor-keresése során szembesültünk azzal, hogy ha egy egyesület is részt vett volna a programszervezésben, rendezésben, további támogatónk is lett volna. Gyorsan oda is adtuk az elkészült anyagot egy ügyvédnek, hogy "szedje ráncba" az iratokat és szerkessze bírósági beadásra alkalmas formába, de ez utóbbi helyett elveszítette azokat.

Már ekkor felmerült az igénye, hogy ne "csupán" egy sportegyesületet, hanem egy szélesebb érdeklődésű egyesületet alapítsunk. Így jutottunk  arra, hogy a sporton kívül a természetjárást, hagyományőrzést, kultúrát is érdeklődési körünkbe vonjuk.

Májusban odaadtuk az újabban készült iratainkat a VITEA alapítványnak, akik segítségével végülis bejegyzésre került egyesületünk.

Az egyesületet " a la carte" szeretnénk működtetni, azaz mindenki az érdeklődési körének megfelelő tevékenységet választhat. Ha elég sokan leszünk, kisebb csoportok,  szakosztályok, szellemi vagy alkotó műhelyek is kialakulhatnak. Csak rajtunk múlik, sikerül-e felpezsdítenünk közösségi, társadalmi életünket!

És mit szeretnénk?

  • Természetesen folytatni a hétfő esti focit.
  • Túrákat, kirándulásokat szervezni a környéken, a Felvidéken és remélhetőleg Erdélyben.
  • Szabadidős sportrendezvényeket.
  • Családi napokat sportolással, játékkal, játszóházzal, kézműves foglalkozással.
  • Egészségmegőrzéssel, egészségfejlesztéssel, egészséges életmóddal kapcsolatos ismeretterjesztő, életmódformáló előadásokat, programokat.
  • ...

És Te mit szeretnél? Írd meg ötleteidet, elvárásaidat, elképzeléseidet hozzászólásként ezen oldal alján, vagy levélként a következő e-mail címre!

boldogkoi-egyesulet@googlegroups.com

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.