Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Boldogkői Egyesület bemutatkozása

2008.10.19

Egyesületünk, a Boldogkői Testgyakorlók Köre Természetjáró, Kulturális, Hagyományőrző és Sport Közhasznú Egyesület 2008. július hó 11. napján alakult.

Egyesületünk színének Boldogkőváralja címerszíneit választottuk: sötétkék - ezüst.

 

Egyesületünk célja:

Boldogkőváralja kulturális és sport életének szervezése a tagság és a lakosság igényeihez igazodva. A mozgáskultúra, a természetjárás, néphagyományaink, kulturális értékeink megismertetése és népszerűsítése a fiatal és felnőtt korosztály körében. Elősegíteni a felelős, egészséges életre való törekvést, hangsúlyozva a sport és a testedzés fontosságát a mindennapok során.

 

Hozzájárulni a település kulturális fejlődéséhez, hagyományaink felkutatásához, felélesztéséhez és továbbviteléhez. Segíteni és kezdeményezni a hagyományőrző, népművészeti és más kulturális események megrendezését. Megóvni természeti és épített, szebbé tenni lakókörnyezetünket, a környezetvédelem előtérbe helyezésével.

Összefogás és együttműködés kialakítása az országos, a regionális, és a megyei kulturális és sportintézményekkel, a helyi önkormányzattal, a helyi és nemzetközi civil szervezetekkel. A rendszeres sportolás, testedzés, természetjárás, az ezekhez megfelelő eszközök, hely, szállás, utazás biztosítása, sportkapcsolatok létesítése és fenntartása, a sportra való nevelés, a társadalmi öntevékenység és a közösségi élet alakítása, a település határában lévő egykori tanösvény felújításának elősegítése.

 

Szellemi műhely létrehozása, amely lehetővé teszi a korszerű és szélesebb értelemben vett, az előzőekben meghatározott tevékenységekkel kapcsolatos kérdések bemutatását, kutatását és a fiatalok oktatását e tekintetben. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.